Soppor

Gulaschsoppa (med köttfärs)

4 personer

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liter vatten
2 buljongtärningar
1 burk krossade tomater (400 g)
400 g köttfärs
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 tsk mejram
1 tsk stött kummin
1 tsk salt
½ tsk mald svartpeppar
4 potatisar
2 röda paprikor

Hacka löken.

Koka upp vatten, lök, buljongtärning och tomatkross. Smula ner köttfärsen. Koka upp.

Krydda med tomatpuré, paprika, mejram, kummin, salt och peppar.

Skala och skär potatisen i sockerbitsstora tärningar. Skär paprikan i 2 cm långa strimlor.

Tillsätt potatis och paprika och koka tills potatisen är mjuk.

Servera med en skiva grovt bröd med mager dessertost (15 % fett)

(Bertil Jonssons Kokbok för män)