Nöt

Biff Stroganoff

4 personer

500 g fransyska
1 gul lök
2 msk margarin eller olja
salt
peppar
1 msk vetemjöl
4 msk tomatpuré
2 ½ dl köttbuljong
2 dl gräddfil

Skär köttet i skivor och sedan i centimeterbreda strimlor. Skala och hacka löken.

Fräs löken i en stekpanna och låt den bli mjuk på svag värme. Lägg över den i en traktörpanna.

Bryn köttet och låt det få färg. Blanda det med löken. Salta och peppra. Strö över mjölet. Rör om. Tillsätt tomatpurén och buljongen. Sjud under lock på svag värme cirka 15 minuter eller tills köttet känns mört. Blanda i gräddfilen och låt grytan bli riktigt varm. Koka ej med filen.

Servera kokt ris med äppeltärningar till och en sallad med strimlad paprika i tre färger.