Fläsk

Het fläskfilé

4 personer

800 g fläskfilé, skuren i ca 3 cm bitar
matfett
salt
peppar

Sås:

2 ½ dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 tärning hönsbuljong, smulad
½ dl chilisås
1 msk sweet chilisås
rivet skal av en citron
1 msk riven färsk ingefära
½ tsk hackad röd chilipeppar
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk soja
150 g små lökar
2 msk vatten
1 ½ msk vetemjöl

Koka upp grädde, vatten, buljongtärning, chilisåser, citronskal, ingefära, chilipeppar, vitlök och soja i en traktörpanna. Bryn och krydda fläskfilén. Flytta över bitarna till såsen. Lägg i lökarna och koka under lock cirka 20 minuter. Blanda vatten och mjöl, red av såsen och koka ett par minuter.

Strö över strimlad chilipeppar och strimlat citronskal. Servera med ris.

(Gröna konsum)