Fläsk

Gräddig filégryta

4 personer

ca 500 g fläskfilé
2 msk margarin eller smör
1 tsk salt
1 krm peppar
ca 250 g små champinjoner
2 kvistar dragon eller 1 tsk torkad
1 dl vatten
1 dl vitt vin
1 dl grädde (visp-, matlagnings- eller mellangrädde)
1 msk maizenaredning (till ljusa såser)

Skär fläskfilén i cirka ½ cm tjocka skivor. Smält matfett i en stekpanna. Bryn filéskivorna på båda sidor. Salta och peppra. Ta upp köttet och håll det varmt.

Skölj och dela eventuellt champinjonerna. Fräs dem efter köttet i lite matfett i stekpannan.

Repa av dragonbladen från stjälkarna och hacka enbart bladen.

Lägg tillbaka köttet och blanda med champinjonerna.

Tillsätt vatten, vin och hackad dragon. Låt koka upp. Tillsätt grädden och låt allt puttra cirka 5 minuter. Red av med maizena. Smaka av med mer salt och peppar, om så behövs.

Servera gryträtten med ris eller pasta och en blandad sallad.

(Hemlagat!)