Färs

Lammfärsbiffar

8 personer

800 g lammfärs
2 gula lökar
1 knippa persilja
4 vitlöksklyftor
2 kokta potatisar
2 ägg
2 msk pressad citron
1 tsk malen spiskummin
3 msk färsk eller 1 msk torkad oregano
1 msk salt
½ tsk svartpeppar
3-4 msk oliv- eller rapsolja

Grovhacka lök, persilja, vitlök. Kör tillsammans med potatis, ägg, pressad citron och kryddor till mos i matberedare eller hacka för hand. Blanda ned färsen.

Forma med vattensköljda händer till ganska små och äggformade biffar.

Stek på medelvärme i oljan. Stek i omgångar. Biffarna behöver bara få lite färg, de behöver inte vara genomstekta.

Lägg biffarna i en ugnssäker form och låt dem eftersteka 10 minuter i ugnen på eftervärmen från en 250 ºC varm ugn, t.ex. tillsammans med grönsaker och potatis.

Servera biffarna med grönsaker och potatis i ugn och eventuellt med grekisk tzatziki.

(Mat med känsla för miljö)