Fågel

Kycklingcurry med kokosmjölk, spenat och citron

4 personer

3 msk jasminris
300 g kycklingfilé
2 msk olja
2-3 msk khmer currypasta
2 msk fisksås
1 msk palmsocker (eller muscovadosocker)
vatten
2 dl kokosmjölk
70 g spenat
1 citronklyfta

Rosta riset i en torr stekpanna och mal till fint pulver i en mortel.

Skär upp kycklingen i munsbitar.

Hetta upp oljan i en wok/stekpanna och bryn kycklingen så den får färg. Tillsätt currypasta, fisksås och socker och stek i 4-5 minuter. Tillsätt lite vatten och brässera i 40 minuter. Reducera om såsen är vattnig. Tillsätt kokosmjölken och det rostade riset och sjud 5 minuter till.

Avsluta med att röra ner spenatbladem och saften från citronklyftan.

Servera med nykokt ris

(Jonas Arbman)