Soppor
Mariannes kycklingsoppa
1 kyckling på ca 1 kg eller 600 g kycklingfilé
6 dl vatten
3 buljongtärningar
1 gul lök
lite persilja
300 g färska champinjoner
75 g margarin
1,5 msk vetemjöl
2 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
2-3 hela tomater
0,5 pkt bladspenat (225 g) (ev. kan hela paketet användas)
1 tsk rosmarin
2 tsk salt
vitpeppar
2 dl frysta gröna ärtor (går bra att utesluta)
1 dl finklippt persilja
Koka kycklingen i buljongen. Tillsätt hackad lök och persilja, skumma och sjud långsamt tills kycklingen är klar. Tag upp kycklingen.
Fräs champinjonerna i margarin, strö över mjölet och späd under omrörning med buljongen, grädde och vin. Tillsätt den buljongkokta löken, spenaten och låt det hela koka cirka 10 minuter. Smaka av med kryddorna. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg dem i soppan. Tillsätt de klyftade tomaterna samt strö över persilja.
Om du gör soppan en dag i förväg så lägg inte i tomaterna förrän strax innan servering.