Soppor
Gulaschsoppa (med köttfärs)
4 personer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liter vatten
2 buljongtärningar
1 burk krossade tomater (400 g)
400 g köttfärs
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 tsk mejram
1 tsk stött kummin
1 tsk salt
½ tsk mald svartpeppar
4 potatisar
2 röda paprikor
Hacka löken.
Koka upp vatten, lök, buljongtärning och tomatkross. Smula ner köttfärsen. Koka upp.
Krydda med tomatpuré, paprika, mejram, kummin, salt och peppar.
Skala och skär potatisen i sockerbitsstora tärningar. Skär paprikan i 2 cm långa strimlor.
Tillsätt potatis och paprika och koka tills potatisen är mjuk.
Servera med en skiva grovt bröd med mager dessertost (15 % fett)
(Bertil Jonssons Kokbok för män)