Soppor
Fisksoppa
4 personer
1 gul lök
1 purjolök, ca 150 g
1-2 morötter
2-4 potatisar
1 msk margarin
1-2 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 msk fiskbuljongpulver
1 msk vetemjöl
10-12 dl vatten
300 g torsk- eller sejfilé
ev. lite broccoli
klippt dill
Finhacka gul lök och purjo. Riv morot och potatis grovt (eller kör allt i mixer). Fräs grönsakerna i margarin och tillsätt curry, tomatpuré, buljongpulver och vetemjöl. Späd med vatten och låt koka 8 10 minuter. Tina och skär fisken i tunna skivor. Lägg i fisken (och några broccolitoppar) och koka ytterligare 4 5 minuter.
Smaka av med buljongpulver, örtsalt och nymald peppar. Strö klippt dill över och servera med bröd.
Soppan blir extra fin om du tillsätter lite rensade räkor. Potatisen kan ersättas av 2 dl kokt ris, som bara behöver värmas när soppan är klar.