Skaldjur

Räksås till pasta

4 personer

500 g räkor med skal
4 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater (400 g)
3 dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar
Farfalle (fjärilspasta) till 4 personer

Skala räkorna och ta vara på skalen. Blanda vatten och buljongtärning i en kastrull och lägg i räkskalen. Koka cirka 10 minuter. Sila spadet. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull, lägg i vitlökshacket och fräs i 3-4 minuter på svag värme. Häll i krossade tomater och drygt ½ dl av räkspadet. Låt pannan stå på medelvärme och sjuda cirka 2 minuter eller tills merparten av vätskan har kokat bort. Häll i grädden och rör om. Småkoka tills såsen får rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och värm hastigt.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan och såsen. Servera med en god sallad.