Nöt
Gulaschgryta
4 personer
600 g benfritt nötkött
3-4 gula lökar
1-2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
½ krm kajennpeppar
1 msk paprikapulver
½ krm vitpeppar
1 dl tomatpuré
1-2 dl vatten
½ köttbuljongtärning
saften av ½ citron
1 grön paprika
Skär köttet i cirka 3 cm breda bitar. Skiva löken. Bryn fettet. Lägg i köttet och bryn det på alla sidor. Minska värmen och tillsätt löken. Låt den bryna tillsammans med köttet någon minut. Krydda och tillsätt tomatpuré, vätska, buljongtärning och citronsaft. Smaka av. Låt köttet bräsera på svag värme under lock tills det är mört (cirka 1 timme). Mot slutet av bräseringen tillsättes paprikan, skuren i tärningar.
Servera gulaschgrytan med kokt ris och grönsallad.