Nöt
Indisk gryta
4 personer
600 g benfritt nötkött, t.ex. högrev
2 msk smör eller margarin
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 stor gul lök
3 dl buljong (vatten + 1 köttbuljongtärning)
2 msk tomatpuré
2 tsk curry
saft av 1 citron
1 msk kokosflingor
1 lagerblad
½ tsk timjan
1 kvist persilja
Skär köttet i jämna tärningar och bryn dem i matfett i en stekpanna. Strö på salt och peppar och lägg över köttet i en ugnssäker form. Skala och skiva löken och bryn den i stekfettet. Lägg löken ovanpå köttet i formen.
Koka upp buljongen med tomatpuré, citronsaft, kokos och kryddor. Rör om och låt såsen koka 10 minuter. Smaksätt med mera salt och kryddor om det behövs och tillsätt vatten om såsen ser ut att bli för tjock. Häll såsen över köttet och löken. Lägg lock på formen och sjud rätten färdig i ugn, 200 ºC cirka 1 timme.
Servera med ris och till exempel chutney, bananskivor eller ananas och rostad kokos.