Nöt
Het fransyska med spiskummin
4 personer
500 g benfritt nötkött av fransyska eller innanlår
smör eller margarin
1 röd paprika
2 medelstora morötter
1 purjolök
2 köttbuljongtärningar
3 dl vatten
2 vitlöksklyftor
2-3 msk tomatpuré
1-2 msk paprikapulver
½ tsk svartpeppar
2 tsk mejram
½ msk spiskummin
125 g djupfrysta haricots verts
2 dl vispgrädde
Skär köttet i smala strimlor. Skölj alla grönsakerna. Kärna ur paprikan. Skär paprika, morötter och purjolök i strimlor.
Bryn köttet, lite i taget i smör eller margarin. Lägg efter hand över det i en gryta. Smula över buljongtärningarna. Tillsätt morötter, vatten, pressad vitlök, tomatpuré och övriga kryddor. Låt grytan koka under lock på svag värme i 15 minuter. Tillsätt paprika, purjolök, haricots verts och grädde. Låt grytan koka ytterligare 10 minuter.
Servera med pasta, ris eller potatis.