Mjöl och gryn
Spaghetti alla Carbonara
3-4 personer
500 g okokt spaghetti
300-400 g rimmat fläsk eller bogfläsk
1 msk olja
2 msk smör
5 äggulor
1 dl vispgrädde
100 g riven Parmesanost
1 krm salt
ev. 3 msk finhackad persilja
nymalen och grovmalen svartpeppar
Skär fläsket i tärningar. Fräs det i olja och smör i en stekpanna tills det har fått färg men inte blivit knaprigt.
Vispa samman äggulorna med grädden i en skål med en nypa salt. Riv osten och blanda ner den. Tillsätt eventuellt finhackad persilja.
Koka spaghettin, följ noga anvisningarna på förpackningen så att inte pastan blir för mycket kokt.
Låt pastan rinna av och häll den i en skål. Blanda ner det varma fläsket. Rör ner äggsmeten. Äggsmeten stannar när den kommer i kontakt med den heta pastan så det gäller att arbeta snabbt. Blanda tills varje spaghettisträng är täckt av tjock gul krämig sås. Mal över svartpeppar efter smak. Servera omedelbart.