Mjöl och gryn

Makaronipudding

4 personer

4 dl makaroner
2 liter vatten
2 tsk salt
200-300 g rökt skinka, sidfläsk eller bacon
1 gul lök
1 dl riven ost

Äggstanning:

3 ägg
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Koka makaronerna i saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Låt kokvattnet rinna av väl.

Skär den rökta skinkan eller fläsket i strimlor eller tärningar. Skala och hacka löken. Fräs skinka och lök i en stekpanna. Blanda fräset med makaronerna och den rivna osten.

Lägg alltsammans i en smord ugnssäker form. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll blandningen över makaronblandningen. Grädda puddingen i mitten av ugnen tills den stadgat sig och fått vacker färg, cirka 30-40 minuter i 225 ºC.

Makaronipuddingen serveras med skivade tomater eller rårivna morötter och lingonsylt, smält smör eller tomatsås.