Korv

Korvgryta

4-5 personer

150 g rimmat bog- eller sidfläsk
500 g falukorv
3 morötter
1 palsternacka
1 bit kålrot
5 dl grönsaksbuljong av tärning
10 pepparkorn
2 lagerblad
1 purjolök
4-5 blad vitkål
1 burk vita bönor i tomatsås
ev. salt

Skär fläsket i tärningar och bryn det lätt i en gryta. Skala morötterna, palsternackan och kålroten, skär dem i bitar och rör ner dem i grytan. Häll över buljongen, tillsätt pepparkorn och lagerblad. Låt sjuda på svag värme cirka 10 minuter. Skär falukorven i tjocka skivor och purjolöken i skivor. Vitkålen skärs i stora bitar. Lägg i falukorv, purjolök, vitkål och bönor och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.

Servera med gott bröd och eventuellt kokt potatis.