Grönsaker

Fyllda paprikor

4 personer

4 stora paprikor (gröna)
1 burk tonfisk i vatten eller olja (ca 200 g)
1 gul lök
margarin eller smör
2 tomater
1 burk majskorn (ca 350 g)
½ tsk salt
1 krm mald svartpeppar
ca 2 dl riven ost

Dela tonfisken i mindre bitar. Skala och hacka löken och fräs den i matfettet. Skålla tomaterna i hett vatten och drag av skalen. Skär tomaterna i tärningar. Dela paprikorna på längden eller skär ett lock på varje. Tag ur kärnorna. Förväll paprikorna i lättsaltat vatten 4-5 minuter. Låt dem rinna av väl.

Blanda majskornen med tonfisk, lök, tomater och smaka av med salt och peppar.

Placera ut paprikorna i en smord eldfast form och fyll dem med tonfiskblandningen. Riv ost och strö den över och gratinera i ugn 225 ºC cirka 15 minuter (eller tills osten har smält och blivit ljusbrun).

Servera med kokt ris.