Fläsk

Skinkwok

4 personer

1 purjolök
2 morötter
2 msk olja
1 paket minimajs (200 g)
1 paket sockerärter eller haricots verts (200 g)
250 g kokt skinka i bit eller fläskfilé
2 dl äppelcider
2 msk soja
½ tsk salt
1 krm peppar
1 tsk arrowrot

Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla morötterna. Skär bönorna i bitar. Skär skinkan eller fläskfilén i strimlor.

Fräs lök och morötter i olja i en wok eller stor stekpanna.

Tillsätt minimajsen och sockerärterna eller bönorna, och eventuellt fläskfilé. Låt dem fräsa med ett par minuter.

Om skinka används, blanda ner den i woken. Häll över cider och soja samt krydda med salt och peppar.

Rör ut arrowroten i lite kallt vatten. Rör sedan ner redningen i woken.

Servera skinkwoken med kokt ris, gärna jasminris.