Fläsk

Kassler på orientaliskt vis

4 personer

ca 500 g kassler
1 röd lök
1-2 vitlöksklyftor
1-2 morötter
1-2 paprikor
1 klyfta vitkål (ca 200 g)
olja
2 dl hönsbuljong av tärning
2 msk soja
½-1 tsk sambal oelek
ev. salt
ev. peppar

Skär kasslern i strimlor. Skär den röda löken i smala klyftor och hacka vitlöksklyftorna. Skär morötterna i tunna skivor och paprikorna och vitkålsklyftan i strimlor.

Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok. Fräs kassler, lök, vitlök, morot och paprika hastigt. Tillsätt vitkålen och rör om. Blanda ner buljong, soja och sambal oelek.

Låt koka några minuter och smaka av. Klipp över kryddgrönt. Servera med ris och keso.

(Gröna Konsum)