Fläsk
Gryta med mango chutney
4 personer
500 g benfritt griskött av bog eller skinka
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 gula lökar eller 1 purjolök
2 dl vatten
1 grön paprika
1 msk tomatpuré
2 msk mango chutney
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
Putsa köttet. Skär det i mindre bitar och bryn i lite matfett i en gryta. Salta och peppra.
Skala och grovhacka löken. (Skölj och strimla purjolöken.) Fräs löken i en stekpanna utan att den får för stark färg. Lägg löken i grytan.
Späd med lite vatten. Låt det hela koka upp och sedan långsamt eftersteka på svag värme under lock cirka 10 minuter.
Skölj och dela paprikan. Tag noga bort alla kärnor. Strimla paprikan.
Rör ner paprika, tomatpuré och chutney i grytan. Rör om väl. Och låt grytan eftersteka ytterligare cirka 10 minuter eller tills köttet känns mört. Stektiden beror på vilken styckningsdel man använder. Pröva med en sticka.
Rör ut vetemjölet med lite vatten. Tillsätt redningen och rör om väl. Låt det hela sjuda ytterligare cirka 5 minuter. Tillsätt grädden.
Smaksätt med mera kryddor om så behövs. Servera rätten direkt ur grytan med kokt ris och en fräsch grönsallad.
(Mina bästa recept)