Fläsk
Snabblagad grisköttgryta
4 personer
500 g benfritt griskött av t.ex. bog
2 stora gula lökar
1 msk smör eller margarin
2 msk tomatpuré
1 msk senap
1 tsk salt
¼ tsk vitpeppar
1 tsk basilika
2-3 dl buljong
2 msk finklippt persilja
Putsa köttet. Skär det i mindre bitar. Skala och hacka lökarna. Bryn matfettet i en stekgryta. Bryn kött och lök tillsammans i grytan.
Blanda tomatpuré, senap, salt, peppar, basilika och cirka 2 dl buljong. Häll detta i grytan.
Låt det hela eftersteka under lock på svag värme i 20-25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med en sticka. Späd eventuellt med lite buljong under efterstekningen.
Strö över finklippt persilja före serveringen.
Servera grytan med kokt ris och en sallad, t.ex. av kinakål och tunna lökrungar.
(Mina bästa recept)