Fläsk

Grisgryta med ananas

4 personer

500 g benfritt fläskkött av t.ex. bog
3 purjolökar
1 msk smör eller margarin
1 ½-2 tsk curry
1 msk vetemjöl
3 dl köttbuljong
(salt)
1 dl grädde
4 skivor ananas (liten burk)
2 msk finklippt persilja

Putsa köttet. Skär det i strimlor. Skölj och ansa purjolökarna. Strimla dem fint.

Bryn kött och purjolök i lite matfett. Strö över curry och mjöl. Rör om ordentligt. Späd med buljongen. Låt det hela sjuda på svag värme under lock i cirka 20 minuter eller tills köttet är mört. Pröva med en sticka.

Smaksätt eventuellt med salt. Tillsätt grädden. Låt det hela sjuda upp ytterligare en gång.

Skär ananasen i bitar. Lägg ner dessa i grytan. Strö över persilja och servera.

Servera grytan med kokt ris och grönsallad.