Fläsk

Falska gäss

4 personer

400 g bogfläsk eller färsk skinka i 3 mm tunna skivor
½ tsk salt
1 krm peppar

Fyllning:

1 st äpple i klyftor
10 st katrinplommon utan kärnor

Stekning:

1 ½ msk smör eller margarin
3 dl vatten

Sås:

4 dl sky och/eller buljong
2 msk vetemjöl
ev. salt
ev. peppar
ev. soja
ev. grädde

Lägg köttskivorna på skärbräda och krydda med salt och peppar. Fördela fyllningen på dem. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Bryn matfettet i gryta eller panna. Späd med vattnet och bräsera på svag värme under lock cirka 20 minuter.

Ta upp ruladerna, ta ur stickorna och håll köttet varmt. Red av skyn till sås på vanligt sätt. Häll såsen över ruladerna.

Äts med kokt eller pressad potatis, kokta grönsaker eller grön- eller råkostsallad.