Fisk

Lennarts fiskfilé i ugn

4 personer

400-500 g färska fiskfiléer (går bra med tinade frysta)
1 msk margarin
l tsk salt
1 purjolök, skuren i tunna skivor
½ tsk curry
1 ägg
1 röd paprika
2 msk persilja
3 msk vetemjöl
5 dl gräddmjölk

Gratinering:

ost

Skölj fisken väl, låt rinna av. Lägg fisken i smord eldfast form, fördela purjolöken och kryddorna över. Täck med folie. Koka i ugn 200 ºC i cirka 25 minuter.

Sås: Smält margarin, tillsätt vetemjöl, späd med fiskspadet och gräddmjölken.

Låt koka i 3–5 minuter. Smaksätt med persilja, hårdkokt hackat ägg och röd paprika i tärningar. Slå såsen över fisken och gratinera av med lite ost.

Man kan om man vill servera broccoli till för den som tycker det är gott.