Fisk
Lennarts fiskfilé i ugn
4 personer
400-500 g färska fiskfiléer (går bra med tinade frysta)
1 msk margarin
l tsk salt
1 purjolök, skuren i tunna skivor
½ tsk curry
1 ägg
1 röd paprika
2 msk persilja
3 msk vetemjöl
5 dl gräddmjölk
Gratinering:
ost
Skölj fisken väl, låt rinna av. Lägg fisken i smord eldfast form, fördela purjolöken och kryddorna över. Täck med folie. Koka i ugn 200 ºC i cirka 25 minuter.
Sås: Smält margarin, tillsätt vetemjöl, späd med fiskspadet och gräddmjölken.
Låt koka i 3–5 minuter. Smaksätt med persilja, hårdkokt hackat ägg och röd paprika i tärningar. Slå såsen över fisken och gratinera av med lite ost.
Man kan om man vill servera broccoli till för den som tycker det är gott.