Färs

Christers köttfärssås

3 gula lökar
500 g köttfärs
matfett
1 burk krossade tomater (400 g)
4 msk tomatpuré
3 msk senap
1 köttbuljongtärning
4 tsk curry
3 tsk paprikapulver
2 tsk kanel
(salt)
1 citron
2 ½ msk vetemjöl
1-2 paprikor
vatten

Skala och hacka löken och fräs den i matfettet tillsammans med köttfärsen. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, senapen och buljongtärningen. Smaksätt med curry, paprikapulver, kanel och saften av en citron. Rör ut vetemjölet i lite vatten och tillsätt till såsen. Koka såsen i cirka 15 minuter. Tärna paprikorna och tillsätt dem till såsen. Koka såsen i ytterligare cirka 5 minuter. Om såsen blir för tjock kan eventuellt lite vatten tillsättas. Såsen äts tillsammans med spagetti.