Färs

Köttfärslåda

3-4 msk smör eller margarin
500 g blandfärs
250 g champinjoner
2 gula lökar
1 ½-2 tsk vitlökspulver
1 krm vitpeppar
3 tsk kinesisk soja
10 potatisar
250 g squash (eller gurka)
2 morötter

Sås:

3-4 msk smör eller margarin
2 ½ msk vetemjöl
1 liter mjölk
2 ½ msk fransk senap
1 ½ tsk salt

Fräs färs, hackad lök och skivade champinjoner. Krydda med vitlökspulver, vitpeppar och soja.

Skiva potatis, squash (eller gurka) och morot. Varva de skivade grönsakerna och färsblandningen i en eldfast form.

Såsen: Fräs matfettet, strö över vetemjöl och späd med mjölk. Tillsätt salt och senap. Koka cirka 5 minuter.

Slå såsen över köttfärslådan. Grädda i 200-225 ºC 40-45 minuter på nedersta falsen.