Färs

Biff à la Lindström

4 personer

400 g köttfärs
1 ½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 kokta, kalla potatisar
1-3 ägg
1 ½ dl vatten eller köttbuljong
1 ½ dl fint hackade inlagda rödbetor
2-3 msk fint hackad gul lök
2 msk hackad ättiks- eller saltgurka
1 msk hackad kapris
ca 2 msk smör eller margarin

Blanda samman färs, salt och peppar. Tillsätt mosade potatisar och äggen och späd med vattnet eller buljongen. Arbeta ihop smeten. Finhacka de inlagda rödbetorna och löken. Hacka gurkan och kaprisen. Blanda ner det hackade i färsen.

Forma färsen till 8-10 knubbiga pannbiffar. Stek biffarna i smör eller margarin på medelstark värme. Stek 2-3 minuter på varje sida.

Ta upp biffarna. Vispa ur pannan med lite varmt vatten till sky efter varje omgång. Smaka av skyn när stekningen är färdig. Häll den runt biffarna.

Servera biffarna med kokt potatis, skyn och ärter eller en grön sallad.