Fågel
Paprikakyckling (Paprikascsirke)
4 personer
1 kyckling, ca 1,2 kg
1 tsk salt
2 stora gula lökar
2 msk olja
1 msk paprikapulver
1 röd paprika
4 tomater
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
Dela kycklingen i halvor. Skölj och torka dem. Dela varje halva i 4-5 bitar. Strö över saltet.
Skala och hacka löken. Fräs löken på svag värme i 1 msk olja tills den mjuknat men utan att ta färg. Lägg löken i en gryta.
Bryn kycklingdelarna på ganska stark värme i resten av oljan och lägg dem efter hand i grytan. Strö över paprikapulvret.
Skär av skaftet på paprikan. Låt kärnhuset sitta kvar. Dela paprikan i halvor och skölj dem. Skär halvorna i strimlor. Lägg paprikastrimlorna med kärnor i grytan.
Doppa tomaterna i kokande vatten och drag av skalen. Skär tomaterna i bitar. Lägg dem i grytan. Blanda försiktigt om ingredienserna i grytan. Låt koka på svag värme under lock utan spädning cirka 25 minuter. Vänd försiktigt på bitarna ett par gånger under tiden.
Rör ut vetemjölet i ett par matskedar kallt vatten. Blanda det med vispgrädden och 1 dl crème fraiche. Rör ner blandningen i grytan och låt alltsammans koka på svag värme cirka 5 minuter, tills kycklingbitarna är klara.
Klicka resten av crème fraiche över grytan vid serveringen.
Bjud ris eller bandspagetti till grytan.
(Mat och bak från Europa)