Fågel

Indiskt kryddad kycklinggryta

4-5 personer

1 kyckling (ca 1 kg)
500 g tomater eller 1 burk hela tomater (400 g)
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 krm ingefära
½ tsk curry
1 tsk kummin
1 msk pressad citron
2 msk margarin eller smör
2 gröna paprikor
persilja

Skålla, flå och dela de färska tomaterna. Blanda dem eller konserverade tomater med salt, kryddor och pressad citron i en gryta. Koka under lock på svag värme cirka 15 minuter. Dela under tiden kycklingen i bitar. Bryn fettet i en stekpanna och bryn kycklingbitarna vackert bruna runtom. Lägg ner bitarna i grytan. Kärna ur och strimla paprikorna. Blanda ner dem i grytan. Koka under lock cirka 30 minuter. Klipp över rikligt med persilja.

Till grytan serveras kokt ris, gärna saffransris.