Fågel

Kyckling med smak av Indien

4 personer

1 kyckling
pressad saft från 1 citron
½ g saffran

Marinad:

5 dl naturell yoghurt
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk kummin
2 msk mald koriander
2 msk ingefära
3 krm kajennpeppar

Pensling:

smält smör

Dela kycklingen i 4 bitar och gnid in dem med pressad citron.

Blanda saffran med 2 msk hett vatten och pensla sedan kycklingdelarna.

Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll den över kycklingen och se till att den täcks ordentligt. Ställ in i kylen 4 timmar.

Skrapa av marinaden och kasta den.

Smörj en ugnsfast form, lägg i kycklingdelarna. Pensla med smält smör och stek i 175 ºC cirka 1 timme.

Servera med ris och till exempel en tomatsallad med lökringar.

(Sanders Gästabud)