Fågel

Kyckling i örtkryddor

4 personer

1 stor färsk eller djupfryst kyckling, ca 1 ¼ kg
2 msk smör eller margarin
1 citron
2 tsk dragon
2 tsk basilika
2 tsk rosmarin
2 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Skölj och torka av kycklingen. Tina eventuellt djupfryst kyckling.

Dela kycklingen i fyra delar. Lägg dem med insidan upp på ett smort, ugnssäkert fat.

Pressa hälften av citronsaften över och strö på lite örtkryddor, salt och peppar.

Vänd kycklingbitarna. Pressa över resten av citronsaften. Krydda med resten av örtkryddorna, salt och peppar.

Lägg på några klickar matfett.

Stek kycklingen i ugn vid 200 ºC i cirka 40 minuter eller tills den verkar genomstekt. Öka ugnsvärmen till 225 ºC de sista 10 minuterna.

Servera kycklingen med sprödvärmda pain riche och sallad.

(Mina bästa recept)