Filbunke, pannkaka och pudding
Pancakes
4 personer
2 ägg
3 ½ dl mjölk eller filmjölk
25 g smält smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 msk socker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
Vispa samman ägg, 2 dl av mjölken eller filmjölken, smält fett, mjöl, socker, bakpulver och salt till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken eller filen och vispa kraftigt i smeten tills den är porös.
Grädda tjocka plättar på ganska svag värme i plättlagg. Beräkna cirka 1 1/2 msk smet till varje plätt. Vänd plättarna när ytan stelnat till.
Servera plättarna nygräddade med lönnsirap och lägg en liten smörklick på varje plätt eller servera dem med flytande honung eller saftsås.
OBS! Plättarna kan gräddas i förväg och värmas i ugn under folie vid 175 ºC cirka 10 minuter.
(Fest på paj, pizza och pannkaka)