Filbunke, pannkaka och pudding

Mocca-chokladpudding

6 personer

3 dl kaffe- eller matlagningsgrädde
2 dl lättmjölk
1 msk maizenamjöl
2 msk kakao
2 msk brunt farin eller strösocker
2 tsk snabbkaffepulver
2 ägg
75 g mörk blockchoklad
frukt och vispgrädde till garnering

Mät upp grädde, mjölk, maizenamjöl, kakao, farinsocker, kaffepulver och äggulor i en tjockbottnad kastrull. Värm och vispa tills blandningen tjocknar. Den får inte koka hårt, bara sjuda lätt. Ställ kastrullen åt sidan.

Riv blockchokladen och rör ner det mesta i smeten. Spar lite till garnering.

Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Häll upp i vattensköljd form för 1,5-2 liter eller i portionsglas. Låt stelna i kylskåp minst fyra timmar. Garnera med en liten klick vispgrädde, blockchoklad och skivad frukt.