Filbunke, pannkaka och pudding
Blåbärspannkaka
4 personer
2 ½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
1 krm salt
2 msk strösocker
5 dl färska eller halvtinade blåbär
25 g smör eller margarin
Garnering:
strösocker
Sätt ugnen på 225 ºC.
Vispa samman mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägg, salt och socker.
Sätt in långpannan 2-3 minuter i ugnen och låt den bli varm. Lägg i fettet och låt det börja bli lätt brynt. Passa noga så att inte fettet bränns.
Lägg i blåbären och häll över pannkakssmeten. Grädda något under mitten i ugnen cirka 20 minuter.
Strö lite socker över pannkakan precis när den är färdiggräddad. Låt pannkakan svalna några minuter innan den skärs i bitar. Servera med glass eller grädde.
(Fest på paj, pizza och pannkaka)