Filbunke, pannkaka och pudding

Äppelpannkaka

4 personer

4 äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
2 ½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
1 krm salt
25 g smör eller margarin

Sätt ugnen på 225 ºC.

Skala äpplena. Skär dem i halvor och kärna ur dem. Skär äppelhalvorna i tunna klyftor och lägg dem i en skål. Strö över socker och kanel. Blanda om så att alla äppelklyftorna blir täckta av socker- och kanelblandningen.

Vispa samman mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken samt ägg och salt.

Sätt in långpannan i ugnen och låt den bli varm. Lägg i fettet och låt det smälta.

Lägg äppelklyftorna i långpannan och häll över pannkakssmeten. Grädda något under mitten i ugnen cirka 20 minuter.

Låt pannkakan svalna något innan den skärs i bitar. Servera med vaniljglass eller grädde.

(Fest på paj, pizza och pannkaka)