Filbunke, pannkaka och pudding
Äppelpannkaka
4 personer
4 äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
2 ½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
1 krm salt
25 g smör eller margarin
Sätt ugnen på 225 ºC.
Skala äpplena. Skär dem i halvor och kärna ur dem. Skär äppelhalvorna i tunna klyftor och lägg dem i en skål. Strö över socker och kanel. Blanda om så att alla äppelklyftorna blir täckta av socker- och kanelblandningen.
Vispa samman mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken samt ägg och salt.
Sätt in långpannan i ugnen och låt den bli varm. Lägg i fettet och låt det smälta.
Lägg äppelklyftorna i långpannan och häll över pannkakssmeten. Grädda något under mitten i ugnen cirka 20 minuter.
Låt pannkakan svalna något innan den skärs i bitar. Servera med vaniljglass eller grädde.
(Fest på paj, pizza och pannkaka)