Mjukt bröd

Farmors julbröd

3 dl grovt rågmjöl
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk anis
1 ½ tsk fänkål
skalet av 1 apelsin
1 ½ tsk bikarbonat
¾ tsk bakpulver
1 dl sirap
3 dl filmjölk
1 ½ dl mjölk

Stöt anisen och fänkålen grovt. Skala apelsinen med potatisskalare och hacka det gula fint. Blanda alla de torra ingredienserna i en stor bunke. Rör ner sirapen, filmjölken och mjölken så att allt är blandat.

Smörj en 1 ½ liter brödform med margarin och häll ner smeten. Sätt in formen i kall ugn och sätt först då på värmen på 200 ºC. Efter 50 minuter är brödet klart. Prova med sticka att det inte klibbar. Låt brödet kallna under duk.

(Allt-om-mat)