Vetebröd
Kardemummabullar (snurror)
cirka 40 stycken
Degen:
50 g jäst
100 g margarin
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl socker
1 liter vetemjöl
1 msk mald kardemumma
Fyllning:
125 g margarin
¾ dl socker
¾ msk mald kardemumma
Pensling:
ägg
Garnering:
pärlsocker
Smula sönder jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm (cirka 37 ºC). Lös upp jästen med degspadet och tillsätt salt, socker och kardemumma. Tillsätt mjölet, lite i taget, 6 dl till att börja med. Arbeta degen. Låt den därefter jäsa cirka 25 minuter.
Rör ihop en fyllning bestående av margarin, socker och kardemumma.
När degen har jäst delas den i fyra bitar. Bitarna kavlas ut och fyllningen breds på den utkavlade degen. Varje bit rullas ihop och skärs i 10 bitar. Lägg bitarna i kakformar och låt dem jäsa tills de blir stora.
Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Bullarna gräddas i 250 ºC i cirka 8 minuter.