Mjukt bröd

Ostbullar

20-24 st

50 g jäst
50 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1-2 tsk salt
2 tsk mald koriander eller 2 ½ tsk paprikapulver
3 dl grovt riven ost
12-14 dl vetemjöl

Pensling:

smält smör eller margarin

Garnering:

riven ost

Smula jästen i en bunke. Smält smöret eller margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken. Låt den bli fingervarm, 37 ºC. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt salt, koriander eller paprikapulver, ost och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt cirka 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den smidig. Dela degen i två delar. Rulla ut till längder. Dela dem i 10-12 bitar. Forma till bullar. Lägg dem på smord plåt. Låt jäsa övertäckta cirka 30 minuter.

Pensla bullarna med smält smör och strö över ost. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 ºC, cirka 12 minuter.