Vetebröd

Kanelbullar (snurror)

ca 40 stycken

Degen:

50 g jäst
100 g margarin
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl socker
1 liter vetemjöl

Fyllning:

margarin
socker
kanel

Pensling:

ägg

Garnering:

pärlsocker

Smula sönder jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm (cirka 37 ºC). Lös upp jästen med degspadet och tillsätt salt och socker. Tillsätt mjölet, lite i taget, 6 dl till att börja med. Arbeta degen. Låt den därefter jäsa cirka 25 minuter.

När degen har jäst delas den i fyra bitar. Bitarna kavlas ut och margarin bredes på, kanel och socker strös därefter över. Varje bit rullas ihop och skärs i 10 bitar. Lägg bitarna i kakformar och låt dem jäsa tills de blir stora.

Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Bullarna gräddas i 250 ºC i cirka 8 minuter.