Frusna efterrätter

Vaniljglass

4-5 portioner

3 äggulor
1 dl socker
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 ½ msk vanillinsocker eller ¾ msk Vanila eller vaniljstång

Vispa ihop äggulor, socker och mjölk i en kastrull.

Med vanillinsocker eller Vanila: Sjud blandningen tills den tjocknar lite, 2-3 minuter. Låt svalna. Vanillinsocker, eller Vanila, blandas med den avsvalnande smeten.

Med vaniljstång: Klipp upp vaniljstången på längden och lägg den i kastrullen. Sjud blandningen tills den tjocknar lite, 2-3 minuter. Låt svalna. Ta upp vaniljstången och skrapa ner kornen i äggblandningen.

Vispa grädden ganska hårt. Blanda grädden med vaniljsmeten. Häll i form och ställ i frysen. Rör om tre gånger under infrysningen efter 1, 2 och 3 timmar. Låt glassen därefter frysa ytterligare 3 timmar eller över natten. Tina i kyl 20-30 minuter före serveringen.