Filbunke, pannkaka och pudding

Blåbärspannkaka

4 personer

2 ½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
1 krm salt
2 msk strösocker
5 dl färska eller halvtinade blåbär
25 g smör eller margarin

Garnering:

strösocker

Sätt ugnen på 225 ºC.

Vispa samman mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägg, salt och socker.

Sätt in långpannan 2-3 minuter i ugnen och låt den bli varm. Lägg i fettet och låt det börja bli lätt brynt. Passa noga så att inte fettet bränns.

Lägg i blåbären och häll över pannkakssmeten. Grädda något under mitten i ugnen cirka 20 minuter.

Strö lite socker över pannkakan precis när den är färdiggräddad. Låt pannkakan svalna några minuter innan den skärs i bitar. Servera med glass eller grädde.

(Fest på paj, pizza och pannkaka)