Bakelser

Vaniljhjärtan

16 stycken

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
¾-1 dl socker
200 g smör eller margarin

Vaniljkrämsfyllning:

1 ½ dl grädde
1 äggula
2 tsk socker
1 msk potatismjöl
2 tsk vanillinsocker

Garnering:

florsocker

Smörj hjärtformar.

Blanda samman de båda mjölsorterna och sockret. Finfördela matfettet i blandningen och arbeta snabbt ihop alltsammans till en smidig deg. Låt den ligga svalt en stund.

Blanda samman alla ingredienser utom vanillinsockret till fyllningen i en tjockbottnad kastrull. Sjud under omrörning tills krämen är tjock. Kyl den och smaksätt med vanillinsocker.

Kavla ut degen ganska tjock. Klä formarna med den. Fyll med vaniljkräm och täck med ett lock av degen. Ställ formarna på en plåt.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter i 200 ºC.

Stjälp upp kakorna försiktigt medan de är varma. Låt dem kallna. Sikta florsocker över.