Rulltårtor

Drömtårta

3 ägg
1 ½ dl socker
¾ dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:

150 g smör eller margarin
2 dl florsocker
2 tsk vanillinsocker
1 äggula

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.

Grädda rulltårtan mitt i ugnen i 250 ºC, cirka 5 minuter.

Strö lite socker över rulltårtan och stjälp upp den på smörgås- eller bakplåtspapper. Eller stjälp upp den på sockrat papper eller en fuktig duk. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.

Rör matfett och florsocker poröst. Tillsätt vanillinsockret. Rör ner äggulan.

Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

Förvara drömtårtan i kylskåp eller svalskafferi.