Mjuka kakor

Chokladkaka

Blir en saftig och hållbar kaka med fyllig chokladsmak.

1 dl kakao
2 dl mjölk
2 dl socker
150 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vanillinsocker
1 ½ tsk bakpulver

Blanda kakao, mjölk och 1 dl av sockret i en liten kastrull. Koka upp och låt blandningen kallna.

Sätt på ugnen på 175 ºC. Smörj och bröa en kransform eller avlång brödform. Rör rumsvarmt fett och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt.

Blanda mjöl, vanillinsocker och bakpulver. Tillsätt chokladmjölken och mjölblandningen växelvis och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 50 minuter i 175 ºC. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

(Vår kokbok)